Over mij

 Pix4Profs/Joyce van Belkom

Ik loop met je mee, ik denk met je mee, ik voel met je mee,  ik stel je veel vragen, ik oordeel niet.
Jij bepaalt het tempo, jij bepaalt hoe ver we gaan, ik sta aan je zijde.
Vanuit mijn sterk empathisch vermogen voel ik mee, raak ik aan, voel ik aan.
Ik vraag door, vanuit oprechte betrokkenheid en professionele nieuwsgierigheid.
Zonder oordeel, zonder te sturen.

Ik ben Marieke Buijsse-van der Heijden. Ik help vrouwen en mannen om te leren kiezen voor zichzelf en innerlijke rust te vinden. Vanuit een grote passie voor mens en natuur heb ik ‘Natuurcoaching Breda’ opgericht.

Mijn pad naar natuurcoaching

Geboren in Bergeijk met een groot bos in de ‘achtertuin’ zit de liefde voor de natuur al vroeg in al mijn vezels. Mijn ontwikkeling tot natuurcoach heeft via verschillende zijpaden plaatsgevonden. Enerzijds door mijn werk als P&O’er, leidinggevende, mobiliteitscoach en re-integratiecoach. Anderzijds door het volgen van diverse opleidingen en cursussen waaronder loopbaanbegeleiding- en coaching, natuurcoaching en intuïtieve ontwikkeling.  Sinds 2015 werk ik als natuurcoach en in 2016 heb ik ‘Natuurcoaching Breda’ opgericht. Tot september 2019 heb ik parttime voor Gemeente Breda gewerkt als trainer en coach. Natuurcoaching is een heel krachtig middel dat ik ook in deze baan veelvuldig in heb gezet waardoor medewerkers weer in hun kracht kwamen en daardoor sterker in het leven kwamen te staan, zowel in hun werk alsook privé. In de zomer van 2019 heb ik mijn baan opgezegd om mij volledig op mijn eigen praktijk te richten.

De emotionele achtbaan die ik meemaakte in 2010 is ook zeer bepalend geweest voor mijn persoonlijke ontwikkeling. Tijdens de zwangerschap van mijn eerste zoon, heb ik na een kort ziektebed afscheid moeten nemen van mijn moeder. Het krijgen van een kind leert je voor het eerst echt te ervaren wat de intensiteit is van de relatie tussen moeder en kind en juist op dat moment moest ik mijn eigen moeder missen. Het volledig aangaan en accepteren van het intense verdriet en het delen met een groep andere moeders zonder moeder, heeft mij veel kracht gegeven waardoor ik het verlies een mooi plekje heb kunnen geven. Tevens heeft het ontdekken van mijn hooggevoeligheid inzichten gebracht die mij helpen om mijn gevoelige eigenschappen niet langer te ervaren als een last, maar ze juist in te zetten als een kwaliteit. Vanaf dat moment ben ik actief met mijn persoonlijke ontwikkeling aan de slag gegaan, diverse opleidingen, cursussen, workshops, coachings en healings volgden. Bij alles wat ik deed heb ik diep naar binnen gekeken naar mijn eigen processen. Het ging met ups en downs, met vallen en weer opstaan, met verdriet en met vreugde en met resultaat dat ik steeds meer mijn ware natuur ben gaan leven. Deze intense, rijke levenslessen sterken mij enorm om ook vanuit levenservaring anderen te coachen.

Levensmotto ‘Leer van gisteren, droom van morgen, leef vandaag’

Hoe? Het antwoord zit in jou. Ik help je graag dit antwoord te ontdekken.

Ga direct naar kosten en afspraak maken.

Overzicht opleidingen, trainingen en cursussen

 • 2022: Opleiding Subtiel Meesterschap, energetisch therapeut level 2, Lighthouse healing
 • 2021: Cursus Universeel Sjamanisme, Anka Maranka
 • 2020: Opleiding Subtiel Meesterschap, energetisch therapeut level 1, Lighthouse healing
 • 2020: Cursus Buiten werken met groepen, Innersteps school voor natuurcoaching
 • 2019: Cursus Emoties in balans brengen, Your Life Your energy
 • 2018-2019: Opleiding Kindercoaching deel 1, Civas
 • 2018: Opleiding Energetisch Kindercoach, Lilianders
 • 2017: Training Teamcoachtechnieken, School voor Coaching
 • 2016: Cursus Intuïtieve ontwikkeling, Verrijk je leven
 • 2015 – heden: Doorlopend intervisie en supervisie
 • 2015-2016: Basis en verdieping opleiding Natuurcoaching, Innersteps school voor natuurcoaching (CRKBO-geregistreerd)
 • 2013: Loopbaanbegeleiding en coaching, Fontys Hogeschool HRM en Psychologie
 • 2000-2003: HBO Leisure Management, NHTV

Zie ook LinkedIn Marieke Buijsse-van der Heijden | LinkedIn

Natuurlijk jij: innerlijk rustig – zelfvertrouwen – gelukkig