Werkgevers

Je wilt als werkgever bevlogen, tevreden en vitale medewerkers. Soms staan diverse omstandigheden, zowel op het werk als in de privé situatie van de medewerker, dat in de weg. Dan wil je jouw medewerker graag ondersteuning bieden. Natuurcoaching is de basis waar vanuit ik werk. Ik coach medewerkers 1-op-1 en neem elementen uit natuurcoaching mee in mijn trainingen, teamsessies en workshops. Dit doe ik omdat de medewerker met behulp van de natuur tot inzichten komt die echt beklijven waardoor hij of zij tot duurzame gedragsverandering komt.

Herken je dat je medewerker is vastgelopen? Denk aan:

  • Stress, overspannen of burn-out;
  • Onzeker, weinig zelfvertrouwen;
  • Moeilijk kunnen omgaan met continue veranderingen;
  • Conflict tussen werknemer en werkgever;
  • Conflict tussen teamleden onderling;

Neem direct vrijblijvend contact met mij op via onderstaande button zodat ik je kan vertellen wat ik voor jouw medewerker of je team kan betekenen.

Ook diverse digitale opties, zoals een lunch wandelworkshop via MS Teams op telefoon waarbij iedere deelnemer in zijn eigen woonomgeving of natuurgebied wandelt en door mij begeleid wordt.

Natuurcoaching

Vanuit een ontspannen sfeer in de natuur begeleid ik de medewerker op een persoonlijke en professionele manier, als deelnemer krijg je inzicht in je gedrag, gevoel en patronen en word je je bewust van je eigen invloed hierop. Je weet wat je daarin wilt veranderen en je hebt concrete handvaten en acties om die verandering ook daadwerkelijk te bewerkstelligen. Ik deel mijn kennis er ervaring vanuit mijn rustige en positieve energie en altijd vanuit verbinding met de ander.

Voor inhoudelijke informatie over een natuurcoachtraject verwijs ik graag naar de pagina Natuurcoaching

Stefan: ‘Toen ik op een kruispunt in mijn carrière stond heeft Marieke me geholpen om de koers te bepalen. Haar aanpak (buiten in de natuur, luisterend en duidend) heeft me veel inzicht over mezelf gegeven en er mede voor gezorgd dat ik met vertrouwen de volgende stap in mijn loopbaan heb gezet. Ik kan dan ook niet anders dan Marieke van harte aanbevelen.’

Teamontwikkeling

Is er wrijving in jouw team, een gebrek aan vertrouwen of een gevoel van onveiligheid? Natuurcoaching Breda creëert een sfeer van rust en vertrouwen waarin medewerkers zich veilig voelen om met elkaar te delen wat er bij hun van binnen speelt waardoor er ruimte komt voor wederzijds begrip. Aan de hand van diverse onderdelen waaronder bijvoorbeeld een kampvuursessie met een talking stick, vinden er mooie, open, kwetsbare gesprekken plaats waarin er echt naar elkaar geluisterd wordt en weer meer de verbinding ontstaat.

Wat we beleven en ervaren in het werken met Marieke zijn o.a. het goede gesprek vooraf om het doel van de bijeenkomsten scherp te krijgen, de gedegen voorbereiding en uitwerking naar de bijeenkomsten toe. Waarbij tussendoor samen wordt bezien of het doel steeds scherp blijft. Tijdens de bijeenkomsten stelt Marieke zich hartelijk en warm op, open richting een ieder wat uitnodigend werkt voor de deelnemers om dit ook te doen, stelt verdiepende vragen om uiteindelijk tot de kern te komen. Deelnemers ervaren de ruimte zichzelf te kunnen zijn. Na de bijeenkomsten heb je handvatten om als team mee aan de slag te gaan.‘ Thomas Ooijen en Petra Schaerlaeckens, teamleiders Gemeente Breda

“….Marieke nam tijdens onze teamsessie de leiding maar was niet dwingend. Ze was voor het team toegankelijk en dichtbij en had iedereen snel in de modus om met elkaar de diepte in te gaan. Het gesprek over vertrouwen, buiten rondom het kampvuur, was diepgaand en hebben we samen doorstaan. Dat zullen we nooit meer vergeten en het heeft een blijvende positieve impact op de onderlinge samenwerking…”  Afdelingshoofd Gemeente Breda

Training Persoonlijk leiderschap

Mensen willen zelf aan het stuur staan van hun leven maar laten zich vaak (negatief) beïnvloeden door externe factoren hetgeen onrust of stress oplevert. Ze willen zich rustig en gelukkig voelen, energie hebben voor werk èn privé en een prettige relatie met hun omgeving hebben. In deze training leert de deelnemer om weer regie over zijn of haar leven te nemen. Wat zijn mijn krachten en kwaliteiten? Waar krijg ik voldoening van? Wat is mijn toegevoegde waarde? Welke belemmerende gedachtepatronen heb ik en wat is daarvan het effect op mijn gevoel en gedrag? Wat wil ik WEL? Hoe kan ik pro-actief handelen? Hoe kan ik invloed uitoefenen en wat laat ik los omdat ik er geen invloed op heb?

Boek “Natuurlijk weer aan het werk”

In september 2020 heb ik samen met mijn uitgever S2uitgevers mijn boek uitgebracht; ‘Natuurlijk weer aan het werk, herstellen met de kracht van de natuur’.

Het boek is specifiek voor mensen die ziek thuis zitten van hun werk of dusdanig zijn vastgelopen in hun werk en energie. Juist in die situatie voel je je erg kwetsbaar, draait je hoofd overuren en raak je makkelijk van jezelf verwijderd.

In ‘Natuurlijk weer aan het werk’ word je geïnspireerd en uitgenodigd om weer te worden wie je van nature bent. Diep van binnen zijn we allemaal rustig, gelukkig, tevreden en liefdevol. Dit boek leert je hoe je daar met behulp van de natuur naar terugkeert. Zodat je niet alleen herstelt maar zelfs nog beter in balans en met meer vertrouwen en energie terug kunt keren op de werkvloer.

Speciaal voor organisatie heb ik een mooi aanbod bij het bestellen van meerdere boeken zoals workshops en lezingen. Klik snel op onderstaande button voor dit mooie aanbod met bonussen voor jouw organisatie!

Bestel boek incl. mooie bonus
 

Workshops

Je kunt met je team of met andere collega’s een workshop boeken als teambuilding, als teamuitje of rondom een themaweek zoals bijvoorbeeld de week van de werkstress of de vitaliteitsweek. Tevens kan ik wandelworkshops op maat ontwikkelen rondom een gewenst thema, denk aan opladen, ontspannen, verbinden, samenwerken etc.

Wanneer je meerdere boeken bestelt krijg je de workshop ‘Natuurlijk weer aan het werk’ voor 10 van jouw medewerkers cadeau. Klik snel op bovenstaande button ‘Bestel boek incl. mooie bonus’ voor dit mooi aanbod!

“…..voor mij was dit wel even wat anders dan het, normaalgesproken in up tempo, door het bos wandelen. Marieke begeleidt dit op een zeer rustige, professionele, prettige en ingetogen manier. Ik zou dan ook iedereen willen aanraden om dit pad een keer met haar te bewandelen!…”  medewerker zorgcentrum Ruitersbos

Neem direct vrijblijvend contact met mij op zodat ik je kan vertellen wat ik voor jouw medewerker of je team kan betekenen. Neem contact op
 

Natuurlijk jij: innerlijk rustig – zelfvertrouwen – gelukkig