De liefde in jezelf voeden

De liefde in jezelf is de verbinding met je zelf, je ware natuur; de bron van liefde die in jezelf zit, die met veel kracht en mooie lichte stralen vanuit jouw wezen de wereld in wil schijnen. Je natuurlijke jij. Dat is waar je rust, je kracht, je wijsheid en je vertrouwen zitten.

Wanneer je dat diepe gevoel van vertrouwen en rust in jezelf ervaart, wanneer je je vredig en in balans voelt, wat je situatie dan ook is, kun je je af gaan vragen: dit voelt zo fijn, hoe houd ik dit vast? Het antwoord is heel kort en krachtig: niet.

Het is juist niet de bedoeling om het vast te houden. Laat het los en koester het vertrouwen dat het er altijd is. Dat er altijd een gevoel van rust, liefde, vrede, vreugde diep binnen in jou leeft dat je niet vast hoeft te houden, want het is er altijd.

Soms is het misschien even ondergesneeuwd, maar ook dan zit het er nog steeds. Je hoeft dus ook niet bang te zijn dat je het kwijt raakt. Wanneer je vaker contact hebt gemaakt met dat diepe gevoel van innerlijke rust en vertrouwen, dan weet je dat het er altijd zit. En dan kunnen er best periodes in je leven zijn dat je wat meer onrust ervaart door bepaalde omstandigheden, waardoor je toch weer teruggetrokken wordt in je oude patronen. Maar je voelt je er maar tijdelijk door verward, omdat je weet dat je jezelf ook weer los kunt maken van deze patronen. Je blijft er minder lang in hangen, je doorziet eerder dat je jezelf vanuit je hoofd, vanuit je ego, hebt laten meeslepen in een of ander verhaal en vanaf dat moment kun je jezelf er weer van losmaken. Je identificeert je niet meer met het verhaal van je denken. En je keert terug naar dat fijne gevoel, diep binnenin jou.

Dat vertrouwen kun je blijven voeden door veel de natuur in te gaan, door te mediteren, door een dankbaarheidsboekje bij te houden, door regelmatig je favoriete muziek te draaien en hard mee te zingen, door die dingen te doen die jou energie geven en waar je blij van wordt. Voel elke dag weer dankbaarheid voor het feit dat de zon opkomt, dat de vogels fluiten en dat jij dit leven mag leven. Wees lief voor jezelf, voel compassie voor wie jij bent en bij alles wat je doet. Jij bent een uniek wezen, een natuurwezen.

Leef jouw ware natuur! Je bent het meer dan waard. Natuurlijk jij!