Ervaringen

Natuurcoaching is soms moeilijk in woorden te beschrijven, en moet je eigenlijk ervaren. Daarom hieronder ervaringen van mensen die je voor gingen, zodat je een beter beeld kunt krijgen van de betekenis die natuurcoaching voor jou kan hebben.

Lisette Rommens

Ik vond het erg waardevol te ervaren en echt te kunnen voelen wat natuur met je doet! Dank je wel Marieke!
(wandelworkshop ‘Herstellen met de kracht van de natuur’)

Sandra van Rooij

Ik zou iedereen die struggelt met bv. een burn-out of andere zaken deze natuurcoaching echt aanraden! Marieke laat je op een hele andere manier naar dingen kijken en geeft je handvaten waar je echt iets aan hebt. Ik heb iedere sessie ervaren als heel fijn en helpend. Ook bewust met jezelf aan de slag gaan en in de mooie omgeving van de natuur.
Marieke je bent een topcoach!!

Femke van Dongen

Een heel mooi en waardevol coachingstraject afgerond bij Marieke. Zo fijn in de natuur, zoveel rust, zoveel inzichten. Marieke wist precies wat ik op dat moment nodig had. De ene keer een stiltewandeling, de andere keer een energetische stroming. Ook gebruikt ze veel natuurlijke elementen in de oefeningen. Marieke heeft me geholpen in te zien dat het allemaal al in me zit en dat ik het alleen hoef te voelen zonder te veel naar dat stemmetje met de niet helpende overtuigingen te luisteren. Ik ben weer vol vertrouwen dat alles vanzelf op z’n plek valt en dat ik het waard ben om van mezelf te houden! Haar boek ‘Natuurlijk weer aan het werk’ heeft me ook erg geholpen en deze zal ik er nog met regelmaat bij pakken.

Vanessa van Heijst

Een aantal jaar geleden heb ik een coachingstraject gevolgd, waarbij ik me niet gehoord en geholpen voelde. Eind 2021 heb ik bij Marieke aan de bel getrokken. Het wandelen in het bos (door weer en wind) en de nieuwe inzichten die Marieke mij heeft gegeven, hebben mij tijdens dit traject weer op de rit geholpen. Marieke is een heel rustig persoon die aanvoelt wat je nodig hebt en ik voelde me echt gehoord tijdens onze sessies.

Sandra Franken

Ik heb de wandelcoaching in de natuur als erg prettig ervaren. De natuur geeft mij sowieso al rust. Door in de natuur al wandelend de dingen te bespreken waar ik tegenaan liep, kwam ik dicht bij mezelf. Het was een fijne manier om mezelf open te stellen. Van Marieke kreeg ik de handvaten om me verder te ontwikkelen en om de rust te vinden om ook eens stil te staan.

Linda

Ik kwam bij Marieke met een vraag op werkgebied. Ik wist niet goed welke richting ik op moest gaan. Werk was voor mij een hele grote berg geworden en ik had geen idee hoe deze te beklimmen. Samen met Marieke ben ik toen op pad gegaan in de natuur. Voor mij was Marieke de persoon die met me meeliep tot ik zelf weer verder kon. Tijdens de gesprekken en opdrachten voelt ze goed aan wat nodig is en wat aandacht vraagt. Om daar vervolgens ook bij stil te staan en het alle ruimte te geven, zonder oordeel en volledig in vertrouwen met elkaar. Ze weet daarbij de natuur ontzettend krachtig in te zetten als hulpmiddel hierbij, wat bij mij vaak verwondering opriep omdat het je zo ontzettend veel helderheid kan geven. Tijdens het proces is mijn energie weer gaan stromen en ben ik weer volledig in verbinding met mezelf komen te staan.

En die berg? Dat was helemaal geen berg. Dat waren alle overtuigingen en gedachten die mij in de weg stonden om verder te kunnen gaan. Nu vervolg ik mijn eigen pad en ben ik ontzettend dankbaar dat Marieke een stuk met mij heeft meegelopen. Want het antwoord zit ècht in jezelf!

Jenny

3 coachsessies in het bos. Sneeuw, droog en regen…Allemaal even mooi. Mooie plekken in het bos gezien, met natuurvoorwerpen metaforen gemaakt die als foto’s in je hoofd blijven zitten en hier op terug kan pakken als je het nodig hebt. Marieke werkt super helder, duidelijk en samenvattend en heeft me erg goed kunnen aanvullen. Nu is het aan mij!

Desiree Schijven

Marieke laat je de rust in jezelf ervaren. Op een positieve en doortastende manier geeft ze je tools om tot een diepe ontspanning te komen. Aanrader voor iedereen die tot stilstand wil komen in een hectische maatschappij.

Ad de Hoon

(Deelname wandelworkshop Herstellen met de kracht van de natuur)

Voor mij is dit een manier om met Marieke in verbinding te komen. Ik wilde dit graag omdat ik binnenkort de cursus Persoonlijk Leiderschap ga doen. Deze wandeling betekende voor mij rust, nostalgie omdat ik vroeger in Breda heb gewoond. Huijs den Deijl waar we begonnen en nu niet meer open is. Wat op zich jammer is voor dit mooie café restaurant in het bos. Het betekende voor mij ook een ontdekking. Ik kende Gelderse hei niet goed. Evenals het meer waar we langs kwamen. Een scan langs je lichaamsdelen kan ook geen kwaad. Er is voor mij nog genoeg werk te doen. Deze wandeling is voor mij een goede stap naar Persoonlijk Leider schap. Een aanrader dus wie op zoek is naar rust en dingen ontdekken wat je niet voor mogelijk had gehouden. Ben je op zoek naar een switch in je leven dan is dit zeker een goed begin. Bedankt Marieke en ik ben natuurlijk benieuwd wat voor mij de Persoonlijk Leiderschap cursus gaat betekenen.

Groetjes Ad de Hoon

Ankie

Hallo Marieke,

Ik had vorige week vrijdag je boek besteld. Zaterdagmiddag lag het boek op de deurmat het voelde mede doordat het in een persoonlijk papiertje was ingepakt en de persoonlijk geschreven boekenlegger als een cadeautje voor het weekend. Dankjewel!

Vriendelijke groet, Ankie

Antoinette

‘De manier  waarop jij zo zorgvuldig, alles goed getimed en op eenvoudige wijze de deelnemers stap voor stap naar hun essentie begeleidt, daar waar we naar toe gebracht worden …. daar waar geen schoolbordjes staan van “zo en niet anders”… daar waar gewoon … heel gewoon …de natuur zijn gang kan gaan …. deze natuur weet ieders weg …. heel uniek …. en met  de ingeving van één woord …. schiet ieder schot in de roos … daar waar het om gaat … zo eenvoudig is dat nou! Rust ….. en Ruimte …. om te zijn wie je bent.

Dank je wel Marieke, dat je mij in deze workshop zoveel Rust en Ruimte hebt weten te scheppen om de nodige onrust en stress te doen laten ontglippen.’

Karen

De Rise & shine stilte wandeling meegelopen met een clubje vrouwen in het Mastbos. Ik ben een natuurmens en ben veel in het bos. Door deze mooie wandelervaring met Marieke heb ik het bos anders verkend en gevoeld. Marieke leidt je op een pure en natuurlijke manier door het bos en laat je via alle zintuigen het bos en vooral ook jezelf ervaren. Marieke geeft ruimte, straalt rust uit en met haar eigenheid is het prettig en fijn om deze mooie wandeling te ervaren. Een aanrader!!

Conny

Heerlijk op een zonnige zondagmorgen een wandeling gemaakt met natuurcoach Marieke. Bijna twee uur lang leidt Marieke je op onbekende paden door, in dit geval, het Mastbos. Voor mij onbekend terrein omdat Marieke mij uitdaagde op een andere manier dit bos te ervaren. “In vertraging” het bos en mezelf verkennen. Met al je zintuigen en in stilte het natuurschoon zien, horen en voelen. Voor mij was dit wel even wat anders dan het, normaalgesproken in up tempo, door het bos wandelen. Marieke begeleidt dit op een zeer rustige, professionele, prettige en ingetogen manier. Ik zou dan ook iedereen willen aanraden om dit pad een keer met haar te bewandelen! Een ontspannende ochtend en een cadeautje aan jezelf.

Nieke

Met Marieke mocht ik zelfs twee keer mee op pad in het mooie Mastbos in Breda voor een verbindingswandeling: 1 keer met mijn dochter (6 jaar) en 1 keer met mijn zoontje (4 jaar). Marieke heeft mij met kleine opdrachtjes (onder andere) bewust gemaakt van het feit dat je als ouder door de hectiek van alledag soms vergeet te kijken naar / genieten van het nu. Op speelse wijze, met opdrachtjes voor zowel ouder als kind wordt je als het ware ‘gedwongen’ om al wandelend in de natuur naar elkaar te kijken, van elkaar te leren en 100% op elkaar te focussen. Voor de kinderen een hele gezellige wandeling waarin ze de volle aandacht krijgen, dat vind ieder kind natuurlijk heerlijk. Voor de ouders een eye-opener met inzichten waar ik in ieder geval nog regelmatig aan terugdenk. Marieke is een heel fijn en toegankelijk mens, ze (ver)oordeelt niet en heeft heel snel helder waar ze je bij kan helpen. Ik zou haar en ook de verbindingswandeling met de kinderen daarom heel warm aanbevelen.

Stefan

Toen ik op een kruispunt in mijn carrière stond heeft Marieke me geholpen om de koers te bepalen. Haar aanpak (buiten in de natuur, luisterend en duidend) heeft me veel inzicht over mezelf gegeven en er mede voor gezorgd dat ik met vertrouwen de volgende stap in mijn loopbaan heb gezet. Ik kan dan ook niet anders dan Marieke van harte aanbevelen.

Yulia van Wanrooij-Matyusheva

Hoe zal ik mijn ervaring met mijn natuurcoach omschrijven? Vooral heel erg indrukwekkend, omdat ik veel meer terug kreeg dan ik van tevoren had verwacht. Het was mijn eerste ervaring niet alleen met een natuurcoach maar ook met individuele gesprekken. Sowieso de manier waarop en het idee dat je zo’n gesprek ergens buiten op een mooie locatie kan voeren spreekt mij heel erg aan. Het ontspant je enorm, geeft tegelijkertijd energie en brengt je gedachten in op orde. Natuurlijk voor een geslaagd gesprek moet je ook een bepaalde klik met de coach hebben en dat had ik met Marieke zeker. Ik voelde me vanaf gesprek één op mijn gemak en kon haar volledig vertrouwen. Dat vind ik persoonlijk heel erg belangrijk. Uit onze gesprekken kon ik heel veel gebruiken en meenemen. Ik kwam naar Marieke toe met een bepaalde vraag en vond oplossing voor veel andere problemen. Door onze gesprekken ben ik zekerder en opener naar mensen toe geworden en dat helpt natuurlijk heel erg zowel in privé- als in het werkleven. Ik heb mijzelf beter leren kennen en accepteren waardoor mijn leven meer in evenwicht is gekomen. Voor mij was het zeker één van de bijzondere en waardevolle ervaringen in mijn leven.

Lydia

De manier van coachen, buiten, in een mooie omgeving is erg prettig. Niet opgesloten in een kamer en tegenover elkaar zitten, maar al lopend en gebruik makend van de (symbolen uit de) natuur. En natuurlijk de coach zelf. Marieke, die zonder oordelen je uitnodigt een stapje verder te gaan in je ontwikkeling. De coach die mij met respect bewust heeft gemaakt van de verschillende paden. De bekende paden, de moeilijke maar mooie paden die nog ontdekt kunnen worden en de paden die je beter kunt mijden. Het waren niet altijd makkelijke gesprekken, maar juist het doortastende en het op een fijne wijze doorvragen heeft mij verder geholpen.

Marieke, ik voelde me altijd op mijn gemak bij je, waardoor je me het vertrouwen hebt gegeven te werken aan de juiste dingen. Dankjewel!!

Jolanda

Op het moment dat je voorstelde om een gesprek buiten in de natuur te houden vond ik dat in eerste instantie een vreemd voorstel. Wat zou de locatie voor een gesprek voor betekenis kunnen hebben? Toch werd ik aangestoken door je enthousiaste verhalen. Ik heb ingestemd. Ik had geen andere verwachtingen van een “buiten-gesprek” dan van een gesprek binnen, ik ging met een open instelling naar de afspraak, zonder extra verwachtingen, maar wel heel nieuwsgierig wat het op zou leveren. Maar het heeft me uiteindelijk veel meer opgeleverd dan ik ooit verwacht had!

Tijdens onze wandeling heb je mij een coachingsopdracht laten uitvoeren. In eerste instantie voelde ik me wat ongemakkelijk, maar het opvallende vond ik het dat het gevoel al heel snel verdween en overging in een van binnen opborrelend enthousiasme. Jij hebt me op een andere manier naar mezelf leren kijken. We waren buiten en ik keek ook als van buiten naar mezelf. Naar mijn zwaktes, maar ook naar mijn sterke punten! Niet geremd door dunne muren, niet geremd door andere mensen in de omgeving, niet geremd door een beetje muffe binnenlucht, in een enorme ruimte heb jij mij geleerd dat ik ook recht heb op ruimte, dat ik er mag zijn, dat ik er ben. 

Die houding, ik mag er zijn en sterker nog, ik ben er, levert mij een andere houding op. Die houding neem ik voortaan mee, en daar ben ik je enorm dankbaar voor!

Nadia

Ik vond de natuurcoachsessies heel ontspannend en je stelt je makkelijker open. De natuurbeelden helpen je overzicht te krijgen in je situatie. Door de natuur werd mijn situatie zichtbaarder voor me, hierdoor kon ik er aan werken. Ik kreeg overzicht in mijn situatie. Een gesprek tussen vier muren is zo gereserveerd, waardoor ik me juist afsluit. In de natuur heb je de tijd niet eens in de gaten. 

Gabriëlle Willems

De natuurcoachgesprekken heb ik als zeer waardevol ervaren! In mijn geval vind ik het meest prettige dat je niet vooraf weet wat het gespreksonderwerp zal zijn, zodat het je in staat stelt een open mind te houden en niet vooraf over het onderwerp kunt na gaan denken. Op deze manier word je eigenlijk “gedwongen”/uitgedaagd om met je gevoel te gaan werken i.p.v. met je ratio. 

Ik kan nog zonder moeite het visueel beeld en het gevoel daarbij voor me halen uit de eerste coachsessie, van het boompje met het weggetje er naartoe en de ruimte er achter en natuurlijk ook het hekje! Het geeft me houvast en vertrouwen en daardoor ook een prettig gevoel. Deze manier van coachen heeft er zorg voor gedragen dat ik dichter bij mezelf ben gekomen en voor helderheid. Op deze manier gecoacht worden laat je ECHT ervaren; Waar je tegen aanloopt, waar je in vast loopt en zorgt er direct voor dat je daar ter plekke mee aan slag gaat met de door jou aangedragen oefeningen. Het verschaft een hoop helderheid over hoe jezelf in elkaar zit en denkt/doet of tegen jezelf aankijkt, maar vooral ook wat je kernkwaliteiten zijn, die je altijd bij je draagt! Deze manier van coachen heeft direct een positieve uitwerking in je dagelijkse leven. Ik heb echt een heel goed inzicht gekregen en sta zekerder en sterker in mijn schoenen.

Marieke ontzettend bedankt voor je begeleiding!! Deze manier van coaching heeft zeker mijn leven ten positieve veranderd! 

Wil jij nu ook natuurcoaching zelf ervaren? Ga direct naar kosten en afspraak maken. Tot ziens in het bos!

Natuurlijk jij: innerlijk rustig – zelfvertrouwen – gelukkig