Ervaringen

Natuurcoaching is soms moeilijk in woorden te beschrijven, en moet je eigenlijk ervaren. Daarom hieronder ervaringen van mensen die je voor gingen, zodat je een beter beeld kunt krijgen van hetgeen natuurcoaching je kan brengen.

Karen

De Rise & shine stilte wandeling meegelopen met een clubje vrouwen in het Mastbos. Ik ben een natuurmens en ben veel in het bos. Door deze mooie wandelervaring met Marieke heb ik het bos anders verkend en gevoeld. Marieke leidt je op een pure en natuurlijke manier door het bos en laat je via alle zintuigen het bos en vooral ook jezelf ervaren. Marieke geeft ruimte, straalt rust uit en met haar eigenheid is het prettig en fijn om deze mooie wandeling te ervaren. Een aanrader!!

Conny

Heerlijk op een zonnige zondagmorgen een wandeling gemaakt met natuurcoach Marieke. Bijna twee uur lang leidt Marieke je op onbekende paden door, in dit geval, het Mastbos. Voor mij onbekend terrein omdat Marieke mij uitdaagde op een andere manier dit bos te ervaren. “In vertraging” het bos en mezelf verkennen. Met al je zintuigen en in stilte het natuurschoon zien, horen en voelen. Voor mij was dit wel even wat anders dan het, normaalgesproken in up tempo, door het bos wandelen. Marieke begeleidt dit op een zeer rustige, professionele, prettige en ingetogen manier. Ik zou dan ook iedereen willen aanraden om dit pad een keer met haar te bewandelen! Een ontspannende ochtend en een cadeautje aan jezelf.

Nieke

Met Marieke mocht ik zelfs twee keer mee op pad in het mooie Mastbos in Breda voor een verbindingswandeling: 1 keer met mijn dochter (6 jaar) en 1 keer met mijn zoontje (4 jaar). Marieke heeft mij met kleine opdrachtjes (onder andere) bewust gemaakt van het feit dat je als ouder door de hectiek van alledag soms vergeet te kijken naar / genieten van het nu. Op speelse wijze, met opdrachtjes voor zowel ouder als kind wordt je als het ware ‘gedwongen’ om al wandelend in de natuur naar elkaar te kijken, van elkaar te leren en 100% op elkaar te focussen. Voor de kinderen een hele gezellige wandeling waarin ze de volle aandacht krijgen, dat vind ieder kind natuurlijk heerlijk. Voor de ouders een eye-opener met inzichten waar ik in ieder geval nog regelmatig aan terugdenk. Marieke is een heel fijn en toegankelijk mens, ze (ver)oordeelt niet en heeft heel snel helder waar ze je bij kan helpen. Ik zou haar en ook de verbindingswandeling met de kinderen daarom heel warm aanbevelen.

Stefan

Toen ik op een kruispunt in mijn carrière stond heeft Marieke me geholpen om de koers te bepalen. Haar aanpak (buiten in de natuur, luisterend en duidend) heeft me veel inzicht over mezelf gegeven en er mede voor gezorgd dat ik met vertrouwen de volgende stap in mijn loopbaan heb gezet. Ik kan dan ook niet anders dan Marieke van harte aanbevelen.

Yulia van Wanrooij-Matyusheva

Hoe zal ik mijn ervaring met mijn natuurcoach omschrijven? Vooral heel erg indrukwekkend, omdat ik veel meer terug kreeg dan ik van tevoren had verwacht. Het was mijn eerste ervaring niet alleen met een natuurcoach maar ook met individuele gesprekken. Sowieso de manier waarop en het idee dat je zo’n gesprek ergens buiten op een mooie locatie kan voeren spreekt mij heel erg aan. Het ontspant je enorm, geeft tegelijkertijd energie en brengt je gedachten in op orde. Natuurlijk voor een geslaagd gesprek moet je ook een bepaalde klik met de coach hebben en dat had ik met Marieke zeker. Ik voelde me vanaf gesprek één op mijn gemak en kon haar volledig vertrouwen. Dat vind ik persoonlijk heel erg belangrijk. Uit onze gesprekken kon ik heel veel gebruiken en meenemen. Ik kwam naar Marieke toe met een bepaalde vraag en vond oplossing voor veel andere problemen. Door onze gesprekken ben ik zekerder en opener naar mensen toe geworden en dat helpt natuurlijk heel erg zowel in privé- als in het werkleven. Ik heb mijzelf beter leren kennen en accepteren waardoor mijn leven meer in evenwicht is gekomen. Voor mij was het zeker één van de bijzondere en waardevolle ervaringen in mijn leven.

Lydia

De manier van coachen, buiten, in een mooie omgeving is erg prettig. Niet opgesloten in een kamer en tegenover elkaar zitten, maar al lopend en gebruik makend van de (symbolen uit de) natuur. En natuurlijk de coach zelf. Marieke, die zonder oordelen je uitnodigt een stapje verder te gaan in je ontwikkeling. De coach die mij met respect bewust heeft gemaakt van de verschillende paden. De bekende paden, de moeilijke maar mooie paden die nog ontdekt kunnen worden en de paden die je beter kunt mijden. Het waren niet altijd makkelijke gesprekken, maar juist het doortastende en het op een fijne wijze doorvragen heeft mij verder geholpen.

Marieke, ik voelde me altijd op mijn gemak bij je, waardoor je me het vertrouwen hebt gegeven te werken aan de juiste dingen. Dankjewel!!

Jolanda

Op het moment dat je voorstelde om een gesprek buiten in de natuur te houden vond ik dat in eerste instantie een vreemd voorstel. Wat zou de locatie voor een gesprek voor betekenis kunnen hebben? Toch werd ik aangestoken door je enthousiaste verhalen. Ik heb ingestemd. Ik had geen andere verwachtingen van een “buiten-gesprek” dan van een gesprek binnen, ik ging met een open instelling naar de afspraak, zonder extra verwachtingen, maar wel heel nieuwsgierig wat het op zou leveren. Maar het heeft me uiteindelijk veel meer opgeleverd dan ik ooit verwacht had!

Tijdens onze wandeling heb je mij een coachingsopdracht laten uitvoeren. In eerste instantie voelde ik me wat ongemakkelijk, maar het opvallende vond ik het dat het gevoel al heel snel verdween en overging in een van binnen opborrelend enthousiasme. Jij hebt me op een andere manier naar mezelf leren kijken. We waren buiten en ik keek ook als van buiten naar mezelf. Naar mijn zwaktes, maar ook naar mijn sterke punten! Niet geremd door dunne muren, niet geremd door andere mensen in de omgeving, niet geremd door een beetje muffe binnenlucht, in een enorme ruimte heb jij mij geleerd dat ik ook recht heb op ruimte, dat ik er mag zijn, dat ik er ben. 

Die houding, ik mag er zijn en sterker nog, ik ben er, levert mij een andere houding op. Die houding neem ik voortaan mee, en daar ben ik je enorm dankbaar voor!

Nadia

Ik vond de natuurcoachsessies heel ontspannend en je stelt je makkelijker open. De natuurbeelden helpen je overzicht te krijgen in je situatie. Door de natuur werd mijn situatie zichtbaarder voor me, hierdoor kon ik er aan werken. Ik kreeg overzicht in mijn situatie. Een gesprek tussen vier muren is zo gereserveerd, waardoor ik me juist afsluit. In de natuur heb je de tijd niet eens in de gaten. 

Gabriëlle Willems

De natuurcoachgesprekken heb ik als zeer waardevol ervaren! In mijn geval vind ik het meest prettige dat je niet vooraf weet wat het gespreksonderwerp zal zijn, zodat het je in staat stelt een open mind te houden en niet vooraf over het onderwerp kunt na gaan denken. Op deze manier word je eigenlijk “gedwongen”/uitgedaagd om met je gevoel te gaan werken i.p.v. met je ratio. 

Ik kan nog zonder moeite het visueel beeld en het gevoel daarbij voor me halen uit de eerste coachsessie, van het boompje met het weggetje er naartoe en de ruimte er achter en natuurlijk ook het hekje! Het geeft me houvast en vertrouwen en daardoor ook een prettig gevoel. Deze manier van coachen heeft er zorg voor gedragen dat ik dichter bij mezelf ben gekomen en voor helderheid. Op deze manier gecoacht worden laat je ECHT ervaren; Waar je tegen aanloopt, waar je in vast loopt en zorgt er direct voor dat je daar ter plekke mee aan slag gaat met de door jou aangedragen oefeningen. Het verschaft een hoop helderheid over hoe jezelf in elkaar zit en denkt/doet of tegen jezelf aankijkt, maar vooral ook wat je kernkwaliteiten zijn, die je altijd bij je draagt! Deze manier van coachen heeft direct een positieve uitwerking in je dagelijkse leven. Ik heb echt een heel goed inzicht gekregen en sta zekerder en sterker in mijn schoenen.

Marieke ontzettend bedankt voor je begeleiding!! Deze manier van coaching heeft zeker mijn leven ten positieve veranderd! 

Wil jij nu ook natuurcoaching zelf ervaren? Ga direct naar kosten en afspraak maken. Tot ziens in het bos!

Natuurlijk jij: innerlijk rustig – zelfvertrouwen – gelukkig