Je Reinste Magie

Een stralende maan tegen een strak blauwe lucht
Met grijze vlekken
100 miljoen jaar geleden ontstaan door de inslag van kometen
Ik stop even tijdens het hardlopen en kijk bewust
Ik zie die maan met mijn blote oog

Heb jij afgelopen dagen bewust naar de fel stralende maan gekeken in de ochtend?
Je kijkt bijna 385.000 km ver
Een Boeing 747 zou er 2 weken over vliegen
Deze maan straalt niet zelf
Nee de zon, ruim 150 miljoen kilometer verderop (!), schijnt haar licht op de maan 

Jij kijkt ernaar vanaf ons mooie planeetje.
Die mooie aarde die op dit moment met 1.000 km/uur om haar eigen as draait
De maan draait met ruim 3.500 km/uur om ons heen.
De maan en aarde draaien samen in een jaar om de zon met een snelheid van 100.000 km/uur.
Het hele zonnestelsel met de aarde de maan en de andere planeten beweegt met 800.000 km/u door het melkwegstelsel.
En het melkwegstelsel beweegt zich dan weer met meer dan 2 miljoen km/u (=600 km per seconde!) door het universum. 
Nu.
Op dit moment.
Dus…..

Je Reinste Magie!

Dan voel ik me nietig, zorgeloos en dankbaar.
Want er is iets zoveel grootser.
En ik mag onderdeel uitmaken van dit grootste, dit magische, natuurlijke leven.

Wil jij ook leren om dagelijks met je aandacht bij het hier en nu te zijn? Zorgeloos, dankbaar, blij? Het vraagt oefening. Maar het is eigenlijk zo belachelijk simpel! 

Oefening

Het bewust voelen van je lijf en met aandacht in je lijf, en dus in het hier en nu, zijn vergt oefening. Het vraagt om nauwkeurig waarnemen. Dit kun je oefenen door bewust steeds één zintuig in te zetten en heel nauwkeurig waar te nemen met dat ene zintuig. Wanneer je morgen ergens naartoe fietst of rijdt, probeer dan maar eens zo veel mogelijk groene kleuren waar te nemen. In de natuur vind je ongelooflijk veel verschillende kleuren groen. Iedere boom, struik of grasspriet heeft net een andere tint groen. Van heel licht groen tot heel donker groen en vele kleurschakeringen daartussenin. Vervolgens ga je de dag erna als je ergens naartoe fietst of rijdt heel nauwkeurig luisteren. Wat hoor je aan geluiden? Antwoord dan zo feitelijk mogelijk, dus niet met ‘ik hoor een vogel’, maar met ‘ik hoor getjilp’; en niet met ‘ik hoor het stoplicht tikken’, maar ‘ik hoor getik’; en niet ‘ik hoor het irritante gegil van een kind’, maar ‘ik hoor gegil’. Dit feitelijke waarnemen zorgt voor meer rust in je hoofd. Je hoeft er niets van te vinden, je hoeft er geen etiket, geen oordeel op te plakken, je neemt het alleen waar. En het leuke is: je gaat veel meer zien en waarderen om je heen. Want er liggen zoveel schatten verborgen in het dagelijkse leven. In de natuur. De maan, de zon, de bomen en bloemen, allerlei dieren, de regen, de wind. Kijk, aanschouw en geniet. Elke dag weer.

Zinvolle kapotte bescherming

Wist je dat de witte stippen op de vliegenzwam (Yes ze zijn er weer, zie mij blij zijn 😍) restanten zijn van het vlies waarin hij opgesloten zat voordat hij uit de grond kwam? Het vlies breekt en groeit niet mee. Deze restanten spoelen bij regenachtig weer van de hoed af. Het vlies gaat dus zinvol kapot.

Zo werkt het ook met jouw oude beschermingsmechanismen. Het heeft je destijds geholpen, beschermd. Maar op een gegeven moment groei je daar uit. Het past je niet meer. Het gaat je in de weg zitten.

Lees verder Zinvolle kapotte bescherming

Magisch contact

Liggend onder een immens grote, oude beukenboom, maakte ik contact met de energie van die boom. Ik keek naar de kolossale taken boven me, wetende dat onder me eenzelfde reusachtige wortels verscholen lagen. Wow, dat was intens! Het was zo mooi dat ik er van moest huilen. Tranen van geluk.

Lees verder Magisch contact

Mens zijn is niet moeilijk

Ze zegt; ‘Mens zijn is eigenlijk helemaal niet moeilijk, als je maar gewoon jezelf blijft.’

Wacht, we gaan even stilstaan. Herhaal nog eens wat je zegt? Wijsheden rollen soms onbewust uit de mond van de mannen en vrouwen die ik begeleid. Wanneer ik ze er op wijs, staan ze zelf versteld. Er zit zoveel wijsheid in een ieder mens! Aandacht, natuur, de juiste vragen stellen en luisteren. De juiste ingrediënten om die wijsheden naar boven te krijgen.

Lees verder Mens zijn is niet moeilijk

Natuurlijk jij: innerlijk rustig – zelfvertrouwen – gelukkig