Aanbod

Natuurcoaching is een zeer krachtige vorm van coaching, waarbij je afwisselend wandelt en stilstaat en met behulp van symbolen uit de natuur snel tot de kern van je vraag komt. Bij symbolen kun je denken aan materialen die je vindt in de natuur, of een beeld dat jou opvalt om je heen. De natuur wordt actief ingezet en spiegelt als het ware jouw proces, waardoor je heel snel tot diepgaande inzichten komt. Je wee wat je wilt veranderen en je hebt concrete handvaten om die verandering ook daadwerkelijk te bewerkstelligen.

Door de uiterlijke natuur wordt je innerlijke natuur gespiegeld
Kijk in de spiegel van de natuur en zie jezelf
In de ziel van de natuur ontdek je de natuur van je ziel
En kun je leren om te zijn ‘wie je van nature bent’

Door natuurcoaching kom je weer dichter bij je eigen natuur, bij je kern. Je krijgt helder wat je precies veranderd wilt hebben in je werk of privé. Tegelijkertijd leer je volledig te accepteren wat zich in het huidige moment aandient om zodoende weer in de fijne, natuurlijke flow te komen waarin de verandering die je wenst, ‘als vanzelf’ ontstaat.

Wat kan natuurcoaching jou brengen?

  • Bewegen geeft rust en helderheid.
  • De grootsheid van de natuur heeft een relativerend effect op je.
  • Wandelen op zichzelf, en helemaal in de natuur, werkt rustgevend. De aandacht gaat van je hoofd naar je lichaam waardoor je meer rust in je hoofd ervaart.
  • Je bent weg uit de drukke wereld waarin je zo vaak vertoeft en de natuur helpt je om je gedachten en gevoelens in perspectief te zetten.
  • Je komt letterlijk dichter bij de natuur en daarmee ook dichter bij jouw eigen natuur.
  • Al wandelend kijk je elkaar veel minder aan dan wanneer je tegenover elkaar zit, waardoor er gemakkelijker stiltes vallen waarin je kunt nadenken, zonder dat dit ongemakkelijk voelt.
  • De natuur biedt ruimte om je verhaal te doen, je voelt je minder geremd, meer op je gemak.
  • Je kunt beter luisteren naar je gevoel en intuïtie. Door dichter bij je gevoel te komen ben je beter in staat om jezelf te uiten, hoe pijnlijk soms ook.
  • Je komt sneller tot inzichten. De antwoorden hebben al die tijd in jezelf gezeten, maar in je hoofd kun je ze niet helder krijgen. Door het gebruik van symbolen kijk je als het ware van een afstandje naar je vraag of probleem, kom je dichter bij je gevoel en doorzie je sneller wat de oplossing is.
  • Door het gebruik van symbolen worden de inzichten visueel, je hebt een helder beeld voor ogen en dit zorgt ervoor dat de oplossing zich sterk in jezelf verankert.

Ga naar De werkwijze voor verdere informatie over de inhoud van een natuurcoachgesprek.

Is natuurcoaching en wandelcoaching hetzelfde, wordt mij weleens gevraagd. De term wordt regelmatig door elkaar gebruikt. Wandelcoaching wordt ook wel gebruikt door managers die al wandelend een coachgesprek met hun medewerker houden, of coaches die wandelend door de stad het coachgesprek voeren. Ik heb gekozen voor de term natuurcoaching omdat de natuur echt van toegevoegde waarde is in mijn sessies. Het is maar een woord, het gaat uiteindelijk om de beleving. Dus ga je met me mee op pad? Dan kun je het zelf ervaren.

Natuurlijk jij: innerlijk rustig – zelfvertrouwen – gelukkig