24 uur in en met de natuur

Afgelopen maand ging ik op Solo Quest. 24 uur in je eentje in de natuur met enkel een tarp, slaapspullen, water en warme kleding. Geen afleiding zoals telefoon, tv en andere mensen. Het leek me heerlijk om alle tijd te hebben voor mediteren en niks te ‘moeten’. Het leek me best een beetje eng om de nacht alleen door te brengen in het donkere bos. Het eerste klopte. Het tweede klopte gelukkig niet.

In de natuur ontdekte ik opnieuw dat ik daar echt op mijn plek ben. Dat daar de plek is waar ik het dichtste bij mezelf ben en me het meest prettig voel. Waar ik het liefste wil zijn, ook met mijn werk. Het gaf me het vertrouwen om die stap te nemen met mijn werk waar ik al een jaar tegenaan hikte; ontslag nemen en volledig kiezen voor en verder bouwen aan mijn bedrijf als trainer en coach in de natuur. De soloquest bracht me rust en heeft me enorm gesterkt in mijn keuze.

Het hebben van alle tijd en tegelijkertijd geen besef van tijd hebben vond ik een hele fijne ervaring tijdens de soloquest. Ook de tip van de begeleiding vooraf om zoveel mogelijk je natuurlijke neiging te volgen bracht mij weer terug bij mijn kern, bij mijn zijn, bij het luisteren naar mijn lijf.

De nachtelijke ervaring was totaal anders dan verwacht. Ik had bewust de overgang van schemer naar donker meegemaakt en waar ik op het begin nog alert was op alle geluiden, kwam er even later een fijne, diepe ontspanning. Het slapen ging verbazingwekkend goed totdat ik uit mijn diepe slaap werd gewekt door mijn buddy die de nacht als te spannend ervaarde en door mij, volgens afspraak, terug naar het basiskamp werd gebracht. Toen de begeleiding mij weer terugbracht naar mijn plek en vroeg of ik de symbolische betekenis kon zien van iemand die mij wakker maakt en om hulp vraagt, viel mij meteen een enorm inzicht binnen. Toen we terug op mijn plek een groep wilde paarden rond mijn tarp troffen was dat een magisch moment dat mijn inzicht verder verankerde. Ik heb nog een uur op mijn plek genoten en zelfs een dansje gedaan.

De dag erna was een heerlijk ontspannen ochtend met nog meer mediteren, yoga, genieten in de zon onder een boom, het bestuderen van spinnetjes en waterdruppels en een ritueel om mijn inzichten verder te bekrachtigen.  De begeleiding door Nature Quest voor en na de quest was heel prettig. Het delen met elkaar, vanuit een ruimte waarin een ieder zichzelf kon zijn en we niet op elkaar hoefden te reageren, door gebruik van de talking stick, gaf een enorm gevoel van respect en verbondenheid.

De soloquest was een FANTASTISCHE belevenis!